När man tittar på skräckfilmer av olika slag kan man ofta få lite rysningar längs ryggraden. Man kan tänka att en plats inte ser så speciellt gästvänlig ut, eller att man absolut inte skulle vilja spendera natten där. Vad finns det egentligen för otrevliga eller läskiga platser?

Kyrkogårdar

Det är nog många som inte skulle kunna tänka sig att sova över på en kyrkogård, eller kanske inte ens i närheten av den. En kyrkogård är något vissa inte ens vill beträda under den ljusa dagen och då blir den mörka natten än värre. Kyrkogårdar förekommer ofta i olika skräckhistorier och skräckfilmer. Det är inte sällan någon blir förföljd, mördad eller bara känner sig iakttagen när de passerar.

Kyrkogårdar finns i de flesta städer där det finns en byggnad från Svenska kyrkan och även om man tycker att de är lite otrevliga får man inte låta sig hindras. Rädslan och känslan får helt enkelt inte bli ett handikapp. Om man börjar gå omvägar bara för att det ligger en kyrkogård längs vägen kan det vara dags att kolla upp olika alternativ för terapi så att man kan gå förbi den.

Begravningsbyrå eller bårhus

Det kanske inte är så många som får besöka bårhus under sin levnadstid men det är antagligen en sådan plats man inte heller vill besöka. Många tycker också att allt omkring begravningar känns läskigt. Många gånger beror det på att allt känns så osäkert. Om man tycker att det känns lite läskigt med begravningar och allt runt omkring kan det vara klokt att besöka en begravningsbyrå i Göteborg för att få veta lite mer. Genom att få lite mer fakta kan man känna sig tryggare.

I många skräckfilmer utspelar sig handlingen i bårhus eller liknande. Det kan till exempel handla om att en död kropp saknas, om att de avlidna vaknar eller om att någon mördas. Det är många som tycker att det här är extra otäckt. Många kan också rädas döden och begravningar efter skräckhistorier om personer som har blivit levande begravda och som sedan har försökt klösa sig ut ur kistan. Det ska dock noteras att risken att bli levande begravd är obefintlig. Vid dödsfall kontrollerar alltid en läkare att personen verkligen är avliden innan en begravning sker.

Spöklika skogar

Vissa älskar att vara ute i skog och mark. De gillar att campa och vandra med mera. Så finns det andra som istället skyr skogen. Man kan inte bortse från att skogen kan te sig lite spöklik, speciellt om man kommer dit sent på natten. Grenar kan slå, skuggor kastas på konstiga sätt med mera. Det är inte helt enkelt att tänka klart när man blir rädd och då kan man stressa upp sig inför småsaker.