På nöjesfältet Gröna Lund finns det många attraktioner, till dem hör Spökhuset. Gröna Lund ligger på Djurgården i Stockholm och här finns förutom åkattraktioner även teater och scener för uppträdanden. Företagsevenemang och möhippor kan anordnas av aventyrsbanan.se. Om så önskas kan delar av evenemanget förläggas till nöjesparken Gröna Lund.

 

Våren 2015
Det gamla spökhuset har byggts om från grunden inför våren 2015. Man har blåst ur det gamla spökhuset och byggt ett helt nytt – kallat House of Nightmares.

 

Levande aktörer
Liksom det tidigare spökhuset arbetar levande aktörer i det nya House of Nightmares. Fast här kallas de för ”levande mardrömmar”. I det gamla spökhuset hände det vid ett flertal tillfällen att de levande aktörerna i Spökhuset blivit misshandlade av besökare. I det gamla spökhuset gick de runt bland besökarna. I House of Nightmares kommer aktörerna istället att jobba bakom dörrar, galler och på balkonger. Avsikten är att de aldrig ska vara i direkt kontakt med besökarna. Det ska inte heller röra dem. Man har från Gröna Lunds sida velat försäkra sig om att arbetsplatsen är säker för de levande aktörerna. De levande aktörerna talar svenska och är särskilt utbildade för sitt jobb inne i det nya spökhuset. De har utbildats i att både skrämma besökarna men även i att vara lyhörda för hur besökarna reagerar och sist men inte minst de är tillsagda att agera från dolda platser där de inte kan bli påhoppade.House of Nightmares 2

 

Läskigaste reklamfilmen ever
Reklamfilmen för det nya spökhuset är så läskig att den till och med censurerats av TV4. Den som törs kan titta på den genom att klicka på den här länken.

 

En skräckupplevelse
De som gillar skräck kommer att få sitt lystmäte i det nya spökhuset. Om man inte bör man låta bli att besöka just House of Nightmares. För att få tillträde till House of Nightmares behöver man dessutom köpa en särskild biljett. Så det är ingen risk att man råkar gå fel. För den som älskar skräck i alla dess former bör House of Nightmares vara en fantastisk upplevelse.