Du som inte är rädd för att få din nattsömn störd av gengångare och spöken, och kanske tycker att det är spännande med hemsökta hus, kan tillbringa en natt på något av de många hemsökta hotell som finns i Sverige.

Ett hotell som sägs vara ett av Sveriges mest hemsökta hus är Prästgården i Jämtland. Det finns en blodig historia bakom ett av alla de spöken som man kan få se i Prästgården. En piga som blivit gravid med prästen spärrades nämligen in i skafferiet där tills barnet blivit fött och sedan dödat. På 1980-talet försökte en präst driva ut alla de andar som vistades i huset genom oljesmörjning och tungomålstalande. Han misslyckades, och tur var kanske det, för idag är Prästgården en av Jämtlands mest besökta turistattraktioner. Om man klarar en natt på gården belönas man med både frukost och diplom vid morgonens ljus.800px-Bäckaskog_2

Ett mer storslaget hemsökt hotell finns i form av Häringe slott i Västerhaninge. Här kan man träffa på ett flertal olika gengångare, till exempel en av de forna slottsägarna, Marguerite Wenner-Gren. Hon har setts gå runt i slottet och vattna blommorna och fixa och piffa för att hålla sitt slott i ordning. Annan paranormal aktivitet som har noterats i slottet har varit i form av tjänsteflickor, adelsdamen Agneta Wrede och en 400 år gammal munk. Flera gäster har också berättat att de har väckts av ett barn som gråter. En kvinna väcktes av att en liten pojke stod vid hennes sängkant. Yrvaken som hon var trodde hon att det var ett av de många mörkrädda barn hon hade i släkten, och bjöd pojken att krypa ned under täcket med henne. Pojken, som var iskall, stod inte att finna när morgonen kom…

Många andra slott i Sverige sägs också vara hemsökta. Ett av dem, där du kan sova över, är Bäckaskogs slott. Här sägs till exempel kung Karl XV:s häst, Shejk, galoppera över ägorna om nätterna. Om man stöter på gengångarhästen ska man inte se den i ögonen, för då sägs något olyckligt inträffa.

Om man är av den lättskrämda sorten kanske man får svårt att sova efter en upplevelse på ett hemsökt hotell. Då kan det vara bra att ha en skön säng att sova i när man kommer hem, så att man somnar fort. Du hittar ett stort utbud av sängar för alla smaker på Sleepo.se.