Area 51 är en vanlig benämning på en militärbas i Nevadaöknen där det amerikanske flygvapnet huserar. Verksamheten som bedrivs på flygbasen är sekretessbelagd och det är inte tillåtet att besöka platsen. Detta har gett upphov till en mängd rykten. Man vet att det har provsprängts kärnvapen på området, men en långt mer fantasieggande teori är att myndigheter bedrivit experiment på tillfångatagna utomjordingar inom Area 51. Men, en Ny studie visar att utomjordingar kan vara utdöda! Det är bekräftat att flera amerikanska spionplan har testkörts i området. Deras ofta extrema utseende kan ha gett upphov till alla UFO-rykten.

Den officiella hållningen

1200px-Groom_Lake_and_Papoose_LakeAmerikanska myndigheter förnekade länge att det överhuvudtaget finns en militärbas på området. I dag erkänner dock CIA Area 51:s existens men hävdar att det enda man gör där är att testa flygövervakningsprogram och att aktiviteterna är hemligstämplade precis som vilka tester som helst som har anknytning till det militära. Anledningen till att vi med säkerhet vet något överhuvudtaget i dag är tack vare en rättsprocess från 1994 under vilken två före detta anställda på basen stämde myndigheter för att de fått cancer efter att ha fått i uppdrag att bränna radioaktivt avfall på området. Ryktena om vad som finns i Area 51 har gett upphov till en särskild typ av turism. Den närmaste orten är Rachel längs Highway 375 som även kallas ”Extraterrestrial Highway”. I översättning blir det ungefär: den utomjordiska motorvägen. Spara in pengar till en resa med Advisa och deras tjänster så kanske du också får möjlighet att undersöka sanningshalten i alla historier om Area 51.

De mest extrema ryktena om Area 51

Erik berättar i en intervju om när han blev bortförd av utomjordingar, och det är bara en av många historier om människors möten med intelligenta varelser från främmande planeter som du kan välja att tro eller inte tro på. Ingen plats på jorden är så omgärdad av den typen av rykten som Area 51. Den ena teorin är vildare än den andra. Det finns de som hävdar att det är en plats där amerikanska myndigheter förhandlar med utomjordingar som får tillgång till mänskligt DNA i utbyte mot information om sin högstående teknologi. Andra hävdar att upp till ett tiotal utomjordiska farkoster bevaras och undersöks i underjordiska testanläggningar på området. En annan konspirationsteori går ut på att det på Area 51 bedrivs forskning inom tidsresande och teleportering. I actionfilmen Independence Day används teknologi utvecklad i Area 51 för att attackera utomjordingarna som hotar hela vår civilisation. Många andra filmer har utvecklat sin fiktion utifrån verklighetens ryktesspridning om denna mystiska och intressanta plats.